Un nou d’Octubre un poc accidentat

by

Vergonya es lo que ha sentit la societat valenciana quan un grup de radicals de les Joventuts del partit antivalencianiste ERPV han despenjat una bandera independentista d’un dels edificis propers a l’ajuntament. El GAV, PJV i atres grups valencianistes, en eixe moment s’ha creuat en l’avenguda i ha paralisat la marcha, per a impedir que la nostra Real Senyera pasara de forma humilllant per baix de dita bandera anticonstitucional.  Nombrosos jovens valencianistes han intentat accedir a l’edifici on estaven amagats cobartment estos provocadors, pero la policia nacional havia vallat la porta de l’edifici i els ha protegit.

Esta clara provocacio per part d’ERPV ha aconseguit exaltar els anims dels mils de valencians que s’agolpaven en la Plaça de l’Ajuntament i junt a l’edifici. S’han tirat valles, varies dones de major edat han tingut que ser atingudes per crisis nervioses, inclus algunes estaven plorant. La policia ha carregt contra els valencianistes que intentaven accedir a l’edifici, mentres els politics del PP i PSOE callaven i permitien esta agresio.

Els provocadors catalanistes no han baixat en cap moment a donar la cara, sabent de que els congregats es tirarien damunt. Cap policia ha identificat als radicals catalanistes, tenien ordens de no fer nada, aixina nos ho han explicat, es mes, no podien accedir a l’edifici perque no tenien una orde judicial. Aixo si, per a protegir-los si que no els ha fet  falta cap orde judicial.

Despres de retirar els catalanistas la bandera pro-terrorista catalana, en tot el poble valencià gritant consignes contra ells, com “Puta Catalunya” “Vamos a subir” o “Esa bandera la vamos a quemar”, els valencianistes ha permes que es reanude la marcha.

Durant la processo civica la provocacio dels catalanistas la han pagat una vintena de radicals del BLOC JOVE,  que han tingut que ser escoltats per la policia pels insults i amenaces que els plovien de tots costats. Tant ha sigut la por que tenienn, que la policia els ha escoltat fins el mateix autobus.

Font: www.valenciafreedom.com

Anuncios

14 comentarios to “Un nou d’Octubre un poc accidentat”

 1. jo mateix Says:

  Hi ha una cosa que no entenc, què és un catalanista?

  Després digueu que defenseu la nació valenciana. Jo també. Però no consentiu el terme País Valencià. Per què?

  Fins on jo se nació és el conjunt de persones amb uns vincles històrics i culturals que els genera un sentiment d’identitat comú. I país és el territori ocupat per una nació. Per tant si defeneu la nació però no accepteu el país, entenc de defeneu a la gent però no voleu el territori. Ho sent però no ho veig.

  També esteu capficats en dir que el valencià no té res a vore amb el català ni el balear, supose per què tenim accents diferents, terminacions verbals diferents i un grapat de paraules també diferents. Podrieu dir-me si a Múrcia, Albacete, Asturies, Zamora, Tenerife, México D.F., Lima, La Paz, Usuaia, Santiago de Chile i La Habana parlen la mateixa llengua o són distintes?

  També em sobta el dubte de saber si el valencià i el català es parteixen entre Vinaròs i Alcanar o un poc més al nord o més al sud. Es que resulta que tinc uns amics d’allà, i realment quan els sent parlar no veig cap diferència, i com que pareix que vosaltres si les veieu, a vore si m’ho podrieu dir.

  Per cert, no penseu que els escriptors, musics i artistes valencians els anirà millor la cosa si poden vendre els seus productes (p.e. llibres, CD’s o obres de teatre) a un mercat potencial de 10 milions de persones (País Valencià, Catalunya i les Illes Balears) que sols al País Valencià. Perquè ho feu això?

  I si tant voleu el valencià, perquè la carta de denúncia a la professora de Xirivella l’escriguereu en castellà? Acàs penseu que el valencià no té prou entitat per a fer-ne un ús complet i en tots els àmbits?

  M’agradaria que foreu tan amables d’explicar-me totes estes coses, a vore si així us puc entendre perquè sembla que lluitem per defensar la mateixa cosa, però des de punts de vista tan oposats que sols fem que atacar-nos uns als altres i al final l’únic que ix guanyant és l’amo: Espanya.

 2. Sempre22 Says:

  A vore benvolgut amic. Mosatros som un grup de jovens que acabem de escomençar la nostra lluita en les escoles. Pero hi ha una cosa de la qual tu te pots equivocar.. no lluitem per la mateixa cosa, ya que si tu creus en el País Valencià , lluites per la independencia dels Paisos Catalans (que ni històricament ni majoritariament han existit). I si lluites per País Valencià sense Espanya i sense Catalunya, fas apologia al Catalanisme , vullc dir, que reconeixes que la nostra llengua vé del Català, cosa que el 70% dels Valencians rechasa a mort, i la demés gent diu que no es lo mateix pero que prové i poca gent diu que es la mateixa.. el 4% que podeu reunir en la provincia de Valéncia en una manifestació on ve gent de Catalunya, a part que si defens “pais valencià” a part de ser historicament incorrecte i fals, perque Valéncia fon una nacionalitat en nom de Regne, vol dir que tu eres una miqueta hipocrita, ya que si no vols Catalunya oficialment es una regió dels PPCC, i la gent que vol “PV” en Espanya, ya ni te conte.. >>Pa’ Cagarse i no torcarse<<.

  Mosatros lluitem per la Llengua Valenciana, sense fascisme de ninguna part… ni ha gent que vol Espanya ni ha gent que es mes valenciana que espanyola , pero espanyola, i ni ha gent nacionalista. Pero sempre Valencians. Per la nostra llengua lluitem alguns mes i atres menos, per aixo diferenciem el valencianisme de l’anticatalanisme i ante tot.. no vendremos ni al catalanisme ni a ningun imperialisme rebut de fora de la actual Comunitat Valenciana, per a mi Nació. Pero bé, Cadascú pensa lo que vol. La denúncia al colege de Chirivella , yo personalment la desconec.Pero si la volen escriure en castellà que la escriguen.. aixina s’ha perdut la llengua valenciana, si, pot ser.. pero.. que vols que faça? pegar? no soc violent ni pense ser-ho, som persones. I la diferencia de la llengua.. simplement esque no es la mateixa.. si a tu te claven una falsa historia en el colege.. i un fals nacionalisme.. de fumar porros.. puix que vols? que t’ho lleve a hosties? lo millor es documentarse. Yo mateixa no soc ningu pa dirte res. lo seu es Agarrar llibres.. mes antics, que no dic que no sàpies historia pero igual t’han enganyat en llibres catalanisats de despres dels anys 70, que es quan la transició aprofità el socialisme pa fer negoci i que gent com tu vote a uns imbecils com son tots els politics i guanyen diners i sen vajen a les bahames i tu lluitant per una cosa que passa en l’oblit. Les nostres diferencies son més que uns simples accents i terminacions, i no me pots ficar l’eixemple de Castella i Andalus, perque andalusia era part de castella, i valencia era un regne de la corona D’Aragó, regne independent, mentres que catalunya fon un comtat que no va existir hasta molt després , pero no vullc parlar de diferencies… Preferixc que me parles més tu..

  Salut!

 3. jo mateix Says:

  M’agrada que digues que el que interessa és documentar-se, perquè t’assegure que ho faig i molt. I també t’agrairia que usàrem un llenguatge distés i elegant, no tenim perquè insultar ningú. Com tu dius, cadascú que pense el que vulga.

  Hi ha un parell de coses que no veig clares: que ja sàpigues jo que pense sense saber ni qui soc i que jo faig apologia del catalanisme.

  A vore, per parts. Que jo lluite pel PV vol dir que lluite pel PV. Si el PV aconsegueix la independència i Catalunya no, doncs pitjor per a ells, però no serè jo qui haja d’anar a agranar-li la casa al veí. Però tu assumeixes que per què dic PV soc catalanista, deixant per sentat que el nom fa la cosa, i ahí ja pense que patines. Jo, sincerament, que es diga PV, NV o Casal Faller tant em fa. El que m’interessa es que no em mane ningú de fora. El nom, l’himne i la bandera són coses de les que ja ens posarem d’acord. Ara no toca.

  D’això que dius de la llengua, jo, sentint-ho molt no puc estar més en desacord. Dones unes dades molt concretes i a més sense indicar la font. Ho sent però em costen de creure. Però el més perillós és que bases la teua argumentació sobre si a Catalunya i al PV parlem una llengua o dos en el que pensa la gent. Per a este tipus de qüestions, més científiques que no opinables, jo preferisc fiar-me dels estudiosos del tema: els filòlegs. Que al contrari del que diu la gent del carrer opina que no hi ha dubte de l’unitat de la llengua. T’imagines que la gent opinara sobre si les operacions de cor s’han de fer d’una forma o una altra? Tu els faries cas a ells, encara que foren el 90%, o als metges?

  Supose que em diràs que són tots uns catalanistes i que patim una confabulació global, però quin sentit tindria tal cosa? Què guanyarien eixos suposats traïdors? I al final, on està el problema si a Catalunya i al PV parlem la mateixa llengua? Tu assumeixes que els PPCC són una unió política i a més que jo la defenc. I si resulta que els PPCC són sols una unió lingüistica amb vincles històrics (tots formaven part de la Corona d’Aragó) que mai han tingut un govern únic? Acàs a Alemanya, Austria i Suïssa no parlen alemany i per contra no són païssos distints? Les coses no són mai blanques o negres, si no que estan plenes de grisos.

  Per cert, no m’has contestat respecte el que t’he preguntat de dir-los als nostres escriptors que a Catalunya i les Illes no vajen a vendre llibres que no els entendran. Ni tampoc respecte on està el límit lingüistic: Vinaròs, La Sènia, Benicarlo, …

  Dis-me una cosa, has anat mai a Catalunya? De veres quan parles amb la gent d’allà no els entens? O es que mai has parlat amb ningú d’allà? Tinc molta curiositat.

  Una altra cosa, si tu el que vols és reprendre el Regne de València, he d’entendre que vols un rei, no?

  Per últim, què et fa pensar que a mi m’han llavat el cap no se quans professors? Que et fa pensar que jo no tinc criteri? Quin benefici ha de tindre tota eixa gent per actuar d’eixa forma?

  Crec que hi ha moltes preguntes sense resposta …

  Salut i bona nit

 4. maulet Says:

  Est apartat NO és un for. És per a comentar la notícia de dalt i prou.

  Si vols debatre (o creus, ilusoriament, que vas a canviar la forma de pensar del MEV escrivint quatre tòpics pancatalanistes que ya coneixiem ací de sobra) crea’t un conter, llig els fils de l’apartat documentació i en acavant mos dius lo que vullgues EN EL FOR del MEV.

  Estarem encantats de rebatre’t. A vore quant te duren tos “arguments”.

 5. Alejandro Says:

  Lo del 9 de Octubre fue una vergüenza.Los catalanistas cada vez se esconden menos y para colmo el PP, que se hace llamar valenciano y hace gala de ello sobretodo en época electoral va y apoya la creación de la AVL.

  Y los partidos valencianistas dispersos y sin aprovechar la oportunidad de volver a hacernos oir como cuando UV.

 6. MEV Says:

  Moviment Estudiantil Valencianiste?

  Tios, feu risa/pena…

 7. MEV Says:

  vos haurien que aplicar a tots la llei antiterrorista, violents blaveros nazis

 8. Jose_NV Says:

  ¿Nosatros som els terroristes? Pensava que els que posaven bombes i secuestraben a gent eren els de Terra LLiure que son del teu “bando”.

  Va, no marejes i vesten a fer algo de profit com dormir, o jugar a la play (que aixina no molestes…)

 9. MEV Says:

  els únics “bandos” que conec són els de l’Ajuntament… els qui ataquen seus de partits, tiren pedrades, amenacen a mestres… eixos sou vosaltres. el tema de terra lliure ja està una miqueta passat…

 10. MEV Says:

  per cert, quin goig feia l’Estelada…

 11. XXXDDD Says:

  Mira “MEV”, si tant fruïxes donant per cul als valencianistes, te’n vas a mamar les tranques de les joventuts de ERC i arreglat. Au badoc.

 12. TRack Says:

  A vore si aprens a parlar en valencia.

  “Cap policia ha identificat als radicals catalanistes, tenien ordens de no fer nada”

  NADA tu lo que ets es un churro.

 13. Llombart Says:

  Track, no eres qui per a anar donant lliçons, basta vore com escrius:

  A vore si DEPRENS a parlar en VALENCIÀ.

  I Track, tu, lo que ERES…. ÉS un prepotent.

 14. Ana Says:

  Si la mateixa paraula entre vosaltres sou capaços d’escriure-la de set maneres diferents. De què collons parleu de llengües diferents, si vosaltres mateixos ja en teniu cadascú una?

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: